ANP3 aug '13 23:10

OS-kwalificatie schaatsers zonder nominaties

Auteur: ANP Nieuws

RIJSWIJK (ANP) - Topschaatsers krijgen bij het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in december geen voorkeursbehandeling.

ANP
ANP

RIJSWIJK (ANP) - Topschaatsers krijgen bij het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) in december geen voorkeursbehandeling. Dat blijkt uit de zaterdag door schaatsbond KNSB gepubliceerde selectieprocedure. Er wordt niet langer gewerkt met nominaties zodat het toernooi, dat van 26 tot en met 30 december wordt gehouden, het karakter van een trial heeft, lichtte directeur sport Arie Koops van de KNSB op schaatsen.nl de procedure toe.

Alleen op het OKT zijn tickets voor Sotsji te verdienen. Per afstand kunnen zich drie schaatsers en schaatssters kwalificeren, met een maximum van tien per sekse. Voor de ploegachtervolging heeft de bond zowel bij de mannen als de vrouwen twee aanwijsplaatsen waarvoor volgens de criteria alleen rijders die tot de 'absolute wereldtop' behoren in aanmerking komen. Onder diezelfde voorwaarde houdt de bond nog één aanwijsplaats per sekse achter de hand in geval van calamiteit.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen