ANP6 apr '13 18:52Aangepast op 6 apr '13 21:55

Grote inzet brandweer bij bosbrand Vorden

VORDEN (ANP) - In een bos bij het Gelderse dorpje Vorden heeft zaterdagmiddag en -avond een grote brand gewoed. Dat liet de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland weten. De brand had op zijn hoogtepunt een omvang van circa 500 bij 500 meter.

De brand werd rond kwart voor 5 's middags gemeld door een omstander. In eerste instantie werden vier tankautospuiten op pad gestuurd, maar al snel werd opgeschaald naar acht en vervolgens zestien wagens. De lokale brandweer kreeg daarbij hulp van collega's uit de hele regio.

In het gebied aan de Oude Borculoseweg en de Larenseweg staan voornamelijk dennenbomen, plus wat heide. Door het droge weer van de laatste tijd greep het vuur extra snel om zich heen. Het feit dat de brand midden in het bos woedde, maakte het extra lastig om het vuur te bestrijden. Dit werd uiteindelijk opgelost met een zogeheten klepelaar, een speciale machine, die 's avonds een pad om de brand heen maakte. Daardoor kon vanaf vier kanten geblust worden.

,,Rond negen uur 's avonds waren geen vlammen meer te zien en kon de brandweer gaan nablussen'', aldus een politiewoordvoerder. In de omgeving van de brand was, op één woning na, geen bebouwing. ,,Maar dat ene huis heeft totaal geen gevaar gelopen.''


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen