ANP3 feb '13 15:32Aangepast op 3 feb '13 23:13

Barclays: financieel directeur stapt op

ANP
ANP

LONDEN (AFN) - Financieel directeur Chris Lucas van de Britse bank Barclays stapt op, zodra er een opvolger voor hem is gevonden. Barclays heeft dat zondag bevestigd, nadat Sky News over het vertrek van Lucas had bericht.

Lucas (52), die bijna zes jaar financieel directeur was bij Barclays, is een van de vier huidige en voormalige medewerkers van de bank naar wie een onderzoek loopt door Britse toezichthouders.

Dat onderzoek draait om het uitlenen van 7 miljard pond aan het staatsinvesteringsfonds van Qatar in 2008, dat het geld vervolgens gebruikte om een belang in de bank te kopen. Dat zou illegaal zijn omdat daarmee andere beleggers een verkeerd beeld werd geschetst van de financiële gezondheid van het bedrijf.

Mark Harding

Naast Lucas vertrekt ook topjurist Mark Harding bij de bank. Barclays zei zondag dat headhunters op zoek zijn naar opvolgers van zowel Lucas als Harding. De bank verwacht dat dit proces nog geruime tijd in beslag neemt.

Bronnen bij de bank zeiden dat het vertrek van Lucas niet om de Qatar-affaire is, maar past in het beleid van de nieuwe topman Antony Jenkins om schoon schip te maken bij de bank.

Lucas is de enige directeur die nog op zijn post zit, nadat Barclays in juni een boete van 450 miljoen pond had gekregen voor de rol van de bank bij de manipulatie van rentetarieven, de zogenoemde Liborfraude.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen