ANP2 jun '13 15:45Aangepast op 2 jun '13 16:25

Slagter derde in eerste etappe Dauphiné

Auteur: ANP Nieuws

CHAMPÉRY (ANP) - Tom-Jelte Slagter is zondag als derde geëindigd in de openingsetappe van rittenkoers Critérium du Dauphiné.

EPA
EPA

CHAMPÉRY (ANP) - Tom-Jelte Slagter is zondag als derde geëindigd in de openingsetappe van rittenkoers Critérium du Dauphiné. De Blanco-renner moest na 121 kilometer koersen alleen de Belg Gianni Meersman en de Canadese ritwinnaar David Veilleux voor zich dulden.

Veilleux ging er al vroeg in de etappe met start en finish in het Zwitserse Champéry, samen met Thomas Damuseau, Jean-Marc Bideau en Ricardo Garcia van door. Hoewel in de slotkilometers zijn medevluchters ingelopen werden, bleef de renner van Europcar voorop en wist hij tot de eindstreep uit de greep van het peloton te blijven.

Voor de Canadees was het de eerste ritzege in een koers die telt voor het WorldTour-klassement. Hij finishte 1.56 voor Meersman, die de sprint van het peloton won. Hij werd op 1 seconde werd gevolgd door Slagter. De Nederlander pakte daardoor de leiderstrui in het jongerenklassement.

Froome

De favorieten voor de eindzege in de rittenkoers over acht etappes finishten in de groep van Meersman en Slagter. Van hen oogde Christopher Froome het gretigst. De Brit die voor de Tour de France als één van de favorieten voor de eindwinst wordt gezien, werd vijfde in dezelfde tijd als Slagter.

Maandag is de tweede etappe over 183 redelijk vlakke kilometers van Châtel naar Oyonnax.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen