ANP31 jan '13 06:29

Kliniek geeft openheid over schandaalartsen

HEILBRONN (ANP) - Het ziekenhuis in het Duitse Heilbronn dat omstreden Nederlandse artsen in dienst had, wil donderdag op een persconferentie meer bekendmaken over de affaire. Er moet onder meer duidelijkheid komen over het aantal patiënten dat behandeld werd door neuroloog Ernst Jansen Steur, en of die behandelingen negatieve gevolgen hadden. De SLK-klinieken in Heilbronn gaven een ander ziekenhuis opdracht alles uit te zoeken.

Behalve de neuroloog, werkte ook de in opspraak geraakte Nederlandse chirurg Nick Reijnen voor de SLK-organisatie. Hij was in 2010 actief in het ziekenhuis van het nabijgelegen Brackenheim. Daarnaast was een neuroloog zonder vergunning werkzaam in een SLK-kliniek. Volgens lokale media gaat het bij deze ,,schandaalarts'' om een Kroaat.

Van Jansen Steur werd in Nederland de registratie als arts geschrapt nadat hij onder meer een reeks verkeerde diagnoses had gesteld. Een patiënt pleegde zelfmoord na een slecht nieuws gesprek met de neuroloog. Hij wordt hiervoor vervolgd in Nederland. Daarnaast wordt hij ook nog verdacht van diefstal van medicijnen voor eigen gebruik.

Reijnen

Chirurg Reijnen raakte in opspraak omdat zeker vijf mensen een door hem uitgevoerde maagoperatie in Emmen niet overleefden. Ook zou hij eerder fouten hebben gemaakt als hoofd van de afdeling chirurgie in het ziekenhuis van het Noord-Duitse Leer.

De persconferentie begint om 15.00 uur.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen