ANP29 mei '13 17:33Aangepast op 29 mei '13 17:49

Sijsling in vijf sets uitgeschakeld in Parijs

EPA
EPA

PARIJS (ANP) - Tennisser Igor Sijsling is er woensdag niet in geslaagd om voor de eerste keer in zijn leven de derde ronde van een grandslamtoernooi te bereiken. De Nederlander verloor op Roland Garros ondanks een goed begin in vijf sets van de als 32e geplaatste Spanjaard Tommy Robredo: 7-6 (2) 6-4 3-6 1-6 1-6.

Even leek een stunt in de maak toen Sijsling met twee sets voorkwam tegen gravelspecialist Robredo, drievoudig kwartfinalist in Parijs en voormalig nummer 5 van de wereld. Vanaf de derde set was Sijsling echter niet meer opgewassen tegen de sterker wordende Robredo. De Spanjaard had uiteindelijk niet veel moeite meer om de wedstrijd te winnen van de uitgebluste Amsterdammer.

Sijsling begon matig tegen Robredo, die de opslag van de Nederlander snel in de eerste set brak. Hij vond echter een antwoord, brak terug bij een 4-3-stand en won uiteindelijk de tiebreak.

Tweede bedrijf

Sijsling leek in het tweede bedrijf te gaan verrassen toen hij Robredo op 2-2 brak en vervolgens de set wist te winnen.

De derde set verliep echter minder goed voor de Amsterdammer. Robredo leek wakker geschud en brak twee keer de opslag van de 25-jarige Nederlander. Sijsling brak nog wel terug, maar kon setverlies niet voorkomen (3-6). Vervolgens was zijn verzet definitief gebroken. Robredo had weinig moeite de wedstrijd uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen en won de laatste twee sets ruim: 6-1 6-1.

Door de uitschakeling is Robin Haase nu nog de enige overgebleven Nederlander in de open Franse tenniskampioenschappen. Hij neemt het donderdag in de tweede ronde op tegen Jerzy Janowicz uit Polen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen