ANP21 feb '13 07:17

Nikkei lager door Fed-notulen

EPA
EPA

TOKIO (ANP) - De beurs in Tokio is donderdag lager geëindigd in navolging van de koersverliezen op Wall Street. De vrees dat de Amerikaanse centrale bank voortijdig zal stoppen met het huidige stimuleringsprogramma, zorgde ook op de Japanse beurs voor een negatieve stemming. De Nikkei sloot 1,4 procent lager op 11.309,13 punten.

Uit de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve (Fed) bleek dat enkele beleidsmakers vinden dat de Amerikaanse centrale bank misschien moet stoppen met het opkopen van obligaties vanwege de kosten van het inkoopprogramma.

Vooral de staalbedrijven, die gevoelig zijn voor economische schommelingen, stonden in de Japanse hoofdstad onder druk. Sumitomo Metal Mining verloor 5,6 procent en Pacific Metals zakte 3,8 procent. De Japanse maker van bouwmachines Komatsu verloor 4,1 procent na berichten over afzwakkende verkopen bij de Amerikaanse concurrent Caterpillar.

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten eveneens flinke verliezen zien. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1,8 procent lager in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney sloot 2,3 procent in de min. In Seoul hield de Kospi het verlies beperkt tot 0,5 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen