ANP21 feb '13 14:59

‘Openingsverlies voor Wall Street’

NEW YORK (AFN) - De beurzen in New York openen donderdag naar verwachting met verlies. De vrees dat de Federal Reserve (Fed) zal stoppen met het stimuleringsprogramma blijft zorgen voor ongerustheid onder beleggers. Het inkoopprogramma van de Amerikaanse centrale bank was een belangrijke factor achter de opmars van de New Yorkse graadmeters tot de hoogste niveaus in 5 jaar tijd.

Voorbeurs bleek dat er vorige week 362.000 eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn ingediend in de Verenigde Staten. Dat zijn er 20.000 meer dan de week daarvoor. Economen hadden gerekend op 355.000 aanvragen. De inflatie in de VS kwam vorige maand conform verwachting uit op 1,6 procent op jaarbasis.

Een halfuur na de openingsbel zullen nog de verkopen van bestaande huizen, een industriecijfer van de regio Philadelphia en de index van leidende indicatoren worden vrijgegeven.

Wal-Mart

Aan het bedrijvenfront opende Wal-Mart de boeken over het afgelopen kwartaal. Het grootste supermarktconcern ter wereld boekte in het vierde kwartaal meer winst dan verwacht. Ook keert Wal-Mart meer dividend uit. De winstvoorspelling voor het lopende kwartaal ligt daarentegen onder de huidige verwachting van analisten.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. Woensdag gaven de New Yorkse beurzen ook terrein prijs. Beleggers schrokken van de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Fed, waaruit bleek dat sommige beleidsmakers het huidige stimuleringsprogramma misschien voortijdig stil willen leggen of stoppen. De Dow-Jonesindex sloot 0,8 procent lager op 13.927,54 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen