ANP13 jun '13 18:20Aangepast op 13 jun '13 19:13

Sijsling onderuit tegen Tsonga op Queen's

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - Igor Sijsling is er donderdag bij het grastoernooi op Queen's niet in geslaagd om Jo-Wilfried Tsonga opnieuw te verrassen.

Igor Sijsling. ANP
Igor Sijsling. ANP

LONDEN (ANP) - Igor Sijsling is er donderdag bij het grastoernooi op Queen's niet in geslaagd om Jo-Wilfried Tsonga opnieuw te verrassen. Na zijn overwinning op de Fransman eerder dit jaar in Rotterdam moest hij in Londen in de derde ronde met 7-5 5-7 6-3 buigen voor de 7 nummer van de wereld.

Na het verlies van de eerste set wist Sijsling er nog een derde set uit te slepen. Maar hierin was Tsonga duidelijk te sterk. Het grootste gedeelte van de wedstrijd ging het echter gelijk op. Sijsling kreeg in de eerste set al vroeg een kans om te breken, maar deed dit niet. Bij een stand van 6-5 voor de Fransman moest Sijsling zijn servicepunt en meteen ook de set inleveren. In het tweede bedrijf brak de Amsterdammer bij 5-5 door de service van zijn opponent en trok de stand in sets weer gelijk.

In het begin van de derde set zette Sijsling Tsonga behoorlijk onder druk, maar bij een stand van 1-2 voor de Fransman stond de Nederlander zijn servicepunt opnieuw af. Met deze break legde Tsonga de basis van de winst in de partij.

Vanwege het slechte weer in Engeland speelden Sijsling en Tsonga donderdag twee wedstrijden. De Amsterdammer rekende eerder op de dag af met de Oezbeek Denis Istomin (7-6 6-1). Tsonga won van zijn landgenoot Edouard Roger-Vasselin (6-3 6-7 6-3).


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen