ANP7 jun '13 22:05Aangepast op 7 jun '13 22:53

KNVB straft Alphense Boys met degradatie

Auteur: ANP Nieuws

ZEIST (ANP) - Amateurvoetbalclub Alphense Boys wordt voor straf teruggezet van de Hoofdklasse naar de Eerste Klasse.

ZEIST (ANP) - Amateurvoetbalclub Alphense Boys wordt voor straf teruggezet van de Hoofdklasse naar de Eerste Klasse. Dat heeft de KNVB vrijdagavond beslist. De club wordt gestraft voor de massale vechtpartij zondag bij de play-offwedstrijd tegen Haaglandia. De club uit Alphen aan den Rijn moet bovendien een boete van 200 euro betalen en mag geen publiek toelaten bij de eerstvolgende drie thuiswedstrijden voor competitie en beker.

Tegenstander Haaglandia krijgt een boete van 200 euro. Beide clubs kunnen tot en met 13 juni in beroep gaan.

Het bestuur van Alphense Boys is teleurgesteld in de uitspraak. De club zegt op zijn website dat de onderbouwing van de straf nog niet binnen is. Om die reden heeft de vereniging nog geen besluit genomen over een beroep.

Diskrediet

Het Rijswijkse Haaglandia, dat in de zondagtopklasse speelt, en hoofdklasser Alphense Boys speelden in de play-offs voor promotie en degradatie. Haaglandia won. Daardoor grepen de Alphense Boys naast promotie. Na het laatste fluitsignaal brak een massaal gevecht uit. Ook supporters mengden zich in de knokpartij. Twee mensen raakten gewond. Een man is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. Drie mensen werden opgepakt. Zij zitten nog vast.

De Alphense Boys hebben vijf spelers uit het eerste elftal geroyeerd, omdat zij ,,de naam van de vereniging ernstig in diskrediet hebben gebracht''. Een voormalig jeugdlid van Alphense Boys mag niet meer op het sportcomplex van de club komen. Twee andere jeugdspelers krijgen een waarschuwing.

Topklasse

Na de overwinning op Alphense Boys zou Haaglandia in de finale van de play-offs spelen tegen Juliana '31 uit het Gelderse Malden voor één plaats in de Topklasse. Maar op het hoogste amateurniveau is een plek vrijgekomen, omdat Achilles '29 overstapt naar de Jupiler League. Dat betekent dat beide clubs volgend seizoen uitkomen in de Topklasse.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen