ANP10 jan '13 11:16

Boskalis bevestigt winstverwachting

ANP
ANP

PAPENDRECHT (AFN/BLOOMBERG) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis verwacht nog steeds in 2012 een winst te hebben geboekt van tussen de 230 en 245 miljoen euro. Dat zei topman PeterBerdowski donderdag tijdens een buitengewone aandeelhoudersvergadering van het bedrijf.

In november vorig jaar verhoogde het bedrijf zijn verwachting van een eerdere bandbreedte van tussen de 210 en 230 miljoen euro.

Op de aandeelhoudersvergadering lichtte de topman het recente bod op branchegenoot Dockwise toe. Hij zei dat Boskalis al 2,5 jaar naar Dockwise heeft gekeken. Het versterken van het wereldwijde netwerk is volgens Berdowski cruciaal voor zijn bedrijf.

Financiering

De aandeelhouders gaven het bestuur van Boskalis toestemming om aandelen uit te geven om de overname te financieren. Het gaat hierbij om maximaal 10 procent van het uitstaande aandelenkapitaal.

Boskalis gaf eerder deze week aan de financiering voor de overname rond te hebben. Boskalis gebruikt eigen middelen, nieuwe leningen en een aandelenuitgifte om de overnameprijs van 18,50 euro per aandeel te voldoen. In totaal heeft het bedrijf zich zo verzekerd van 1,3 miljard euro.

Gerelateerde artikelen