ANP3 aug '13 07:50Aangepast op 3 aug '13 10:05

Zwarte Zaterdag komt op gang

RIJSWIJK (ANP) - De snelwegen in de vakantiegebieden stromen vol. Er komen steeds meer files te staan op Zwarte Zaterdag. Zo stond er om 9 uur 330 kilometer file in Frankrijk. Op hetzelfde tijdstip vorig jaar was de totale lengte 280 kilometer. Dat meldt de ANWB.

De files staan momenteel vooral naar het zuiden. Zo staat er een rij auto's van 54 kilometer op de A7 tussen Lyon en Valence, 47 kilometer van Parijs naar Bordeaux en 36 kilometer bij Clermont-Ferrand.

In Italië zijn er vooral problemen op de A1 en A14, vanuit Milaan naar de Adriatische kust. Bij Parma, Modena en Bologna staat in totaal ongeveer 70 kilometer File. Mensen die vanaf het Gardameer en uit Toscane terugkeren naar Nederland kunnen in het noorden van Italië in de file terechtkomen. Ook de snelwegen van Verona naar Oostenrijk lopen vol.

Duitsland

In Duitsland loopt het verkeer goed. Alleen van München richting Salzburg staat een lange file door een ongeluk. Ook bij Hamburg is het druk. Het verkeer is ook langer onderweg bij de Karawankentunnel op de grens van Oostenrijk en Slovenië en bij de Gotthardtunnel in Zwitserland.

Het hoogtepunt van de files ligt waarschijnlijk aan het begin van de middag.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen