ANP3 feb '13 20:17

Van Keulen weg bij Holland Financial Centre

ANP
ANP

AMSTERDAM (ANP) - Oud-topman Sjoerd van Keulen van SNS Reaal, treedt per direct terug als voorzitter van de Stichting Holland Financial Centre. De organisatie liet zondagavond weten dat Van Keulen ,,door de recente gebeurtenissen rond SNS REAAL en de discussie rondom zijn persoon van mening is dat hij geen effectieve bijdrage meer kan leveren in zijn rol als voorzitter van Holland Financial Centre''.

Zijn taken als voorzitter zullen worden waargenomen door de huidige penningmeester Jan Nooitgedagt.

Sjoerd van Keulen laat het volgende weten in een verklaring: ,,Ik heb met ontsteltenis kennis genomen van de ontwikkelingen bij SNS REAAL, uitmondend in een nationalisatie. Dat heeft mij bijzonder geraakt. Ik heb besloten per direct af te treden als voorzitter van het Holland Financial Centre, lid van de Raad van Commissarissen van APG, boegbeeld van het Topsectorenbeleid en vicevoorzitter van het regieorgaan internationale acquisitie & vestigingsklimaat.”

Een woordvoerster van de Stichting HollandFinancialCentre benadrukte dat het een beslissing is van Van Keulen zelf. De organisatie heeft geen druk uitgeoefend. Wel is er overleg geweest.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen