ANP21 feb '13 20:57

United vliegt pas in juni met Dreamliners

EPA
EPA

CHICAGO (ANP) - De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Continental heeft alle vluchten met de getroubleerde Dreamliner van Boeing geschrapt tot 5 juni. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. De Dreamliner, die met jaren vertraging en een forse kostenoverschrijding ontwikkeld werd, kwam in januari opnieuw slecht voor de dag. Aan boord van twee toestellen ontstond brand als gevolg van een mankement aan de accu's.

United liet weten de Dreamliner nog altijd te willen gebruiken op de nieuwe route Denver-Tokio, maar stelde de eerste vlucht op dat traject uit van 31 maart tot 12 mei, ervan uitgaande dat de problemen met het toestel dan verholpen zijn.

Persbureau Bloomberg meldde op basis van ingewijden dat Boeing vrijdag een nieuw ontwerp van de accubehuizing zal presenteren bij toezichthouder FAA. De vliegtuigbouwer zou onder meer een meer brandbestendige bekisting van de accu hebben ontworpen en extra isolatiemateriaal hebben gewikkeld om de 8 lithium-ioncellen in de accu. Volgens de bronnen denkt Boeing over een paar weken de vluchten met de Dreamliner te kunnen hervatten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen