ANP7 mrt '13 17:28

S&P positiever over Wolters Kluwer

PARIJS (AFN) - Standard & Poor's (S&P) verhoogde donderdag zijn oordeel over de vooruitzichten van Wolters Kluwer van negatief naar stabiel. De rating van de kredietwaardigheid werd gehandhaafd op BBB+. Volgens de kredietbeoordelaar is de financiële positie van de uitgever in 2012 sterk verbeterd.

S&P wijst onder meer op de verbeterde verhouding tussen de schuld en het bedrijfsresultaat (ebitda). De ratio is vorig jaar geslonken tot 3 van 4,1 eind 2011. De kredietbeoordelaar denkt dat Wolters Kluwer in de komende 18 tot 24 maanden zal blijven voldoen aan de criteria van het BBB+ oordeel. ,,Het financiële beleid zou Wolters Kluwer in staat moeten stellen de schuld/ebita verhouding in die periode verder te verbeteren tot de doelstelling van 2,5.''

Een opwaardering van de rating is volgens S&P op korte termijn echter onwaarschijnlijk vanwege de verwachte fusie- en overnameactiviteit. Ook wil de kredietbeoordelaar eerst een houdbare en significante verbetering van de financiën zien ten opzichte van de huidige niveaus.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen