ANP29 jan '13 18:03Aangepast op 29 jan '13 18:32

Balotelli naar AC Milan

MILAAN (ANP) - De omstreden aanvaller Mario Balotelli vervolgt zijn loopbaan bij AC Milan. De Italiaanse international komt over van Manchester City, zo heeft de club uit de Serie A dinsdag op haar eigen tv-kanaal gemeld.

De 22-jarige Balotelli speelde 2,5 jaar in Engeland, daarvoor kwam hij uit voor Internazionale, de stadgenoot en grote rivaal van AC Milan. Volgens de krant Gazzetta dello Sport is met de overgang een bedrag van 20 miljoen euro gemoeid, dat kan via bonussen nog oplopen tot 23 miljoen. Balotelli wordt woensdag in Milaan verwacht voor de medische keuring en om tot een persoonlijk akkoord te komen voor een contract dat loopt tot de zomer van 2017.

Balotelli, van huis uit fan van AC Milan, haalde de afgelopen jaren zowel in als buiten het veld het nieuws met de meest vreemde strapatsen. De voetballer vernielde met vuurwerk zijn eigen badkamer, werd regelmatig gespot in het uitgaansleven en zorgde op een school voor opschudding door binnen te lopen op zoek naar een toilet. Manager Roberto Mancini zegde meerdere keren zijn vertrouwen in de aanvaller, die een sterk EK speelde, op.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen