ANP27 mei '13 19:16Aangepast op 27 mei '13 21:12

Ook Haase naar tweede ronde

ANP
ANP

PARIJS (ANP) - Na Igor Sijsling heeft ook Robin Haase zich maandag geplaatst voor de tweede ronde van de Open Franse tenniskampioenschappen op Roland Garros. Haase versloeg de Fransman Kenny de Schepper in vier sets: 6-4 7-6 (3) 2-6 6-3.

Haase treft in de tweede ronde de Pool Jerzy Janowicz. De nummer 21 van de plaatsingslijst was maandagavond in drie sets de baas over de Spanjaard Albert Ramos. Eerder op de dag versloeg Sijsling de Oostenrijker Jurgen Melzer. Zijn volgende tegenstander is de Spanjaard Tommy Robredo.

Haase maakte meteen ook een einde aan een treurig stemmende reeks. Liefst 17 keer achter elkaar was hij er niet in geslaagd een tiebreak te winnen. In Parijs lukte hem dat in de tweede set uiteindelijk wel. Nadat hij de eerste met 6-4 had gewonnen, ging het daarin gelijk op waarna Haase, die nooit graag herinnerd werd aan de uitdijende serie, de tiebreak met 7-3 binnenhaalde. Twee breaks brachten de derde set naar de Fransman, de nummer 91 van de ranglijst. Haase staat 25 plaatsen hoger en besliste de partij met een break in de zesde game.

Dinsdag komt de laatste Nederlander in actie in de eerste ronde. Thiemo de Bakker neemt het op tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen