ANP12 jan '13 03:22

Clubs hervatten voetbal na dood grensrechter

ANP
ANP

ALMERE (ANP) - Ruim een maand na de gewelddadige dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen pakken de voetbalclubs Buitenboys in Almere en SV Nieuw-Sloten in Amsterdam zaterdag de draad weer op. De teams spelen voor het eerst weer wedstrijden.

Beide clubs staan niet meer speciaal stil bij de gebeurtenis, lieten ze weten. Wel gelden er zowel in Amsterdam als in Almere nieuwe regels op het veld. Zo schudden de spelers van SV Nieuw-Sloten nu voorafgaand aan de wedstrijd de tegenstander en scheids- en grensrechters de hand. Voorheen gebeurde dat pas na afloop van de wedstrijd. Bij de Buitenboys zien ze er streng op toe dat iedereen op het veld zich gedraagt. Gebeurt dat niet dan volgt een waarschuwing en gaat iemand dan nogmaals in de fout dan wordt de wedstrijd definitief stilgelegd.

De 41-jarige Nieuwenhuizen uit Almere werd op 3 december ernstig mishandeld op het voetbalveld van de Buitenboys door spelers van tegenpartij Nieuw-Sloten. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen. De dood van de grensrechter leidde tot ophef in het hele land. De KNVB heeft na het incident het onderwerp 'respect' hoog op de agenda geplaatst.

Gerelateerde artikelen