ANP27 jan '13 23:34Aangepast op 28 jan '13 00:03

Benauwde zege PSG

PARIJS (ANP) - Paris Saint-Germain is in de Franse voetbalcompetitie weer op gelijke hoogte gekomen met Olympique Lyon. Dat was te danken aan een benauwde zege op Lille: 1-0. Aurélien Chedjou maakte halverwege de tweede helft de enige treffer. Hij staat bij Lille op de loonlijst.

PSG en Lyon hebben na 22 wedstrijden 45 punten. De Parijse club, waar Gregory van der Wiel de zondagavond op de reservebank doorbracht, heeft het beste doelsaldo. Olympique Marseille is derde met 42.

Hoewel PSG alle geluk van de wereld had bij deze zege - Lille zag ook nog een goal aan de goede kant afgekeurd - was doelman Salvatore Sirigu terecht gelukkig met zijn eigen prestatie. Hij kreeg opnieuw geen doelpunt tegen en verbeterde het clubrecord van Bernard Lama, die indertijd 697 minuten lang geen bal uit het net hoefde te halen. Sirigu werd voor het laatst op 17 november gepasseerd, in de 35e minuut van het duel met Rennes. Frans recordhouder in Ligue 1 is Gaëtan Huard, die in 1993 het doel van Bordeaux 1187 minuten schoon hield.

Gerelateerde artikelen