ANP4 mrt '13 19:55Aangepast op 4 mrt '13 22:29

Wall Street sluit met winst

NEW YORK (AFN) - De handel op Wall Street begon maandag in mineur, maar de graadmeters sloten de dag af met winst. Beleggers maakten gebruik van de lagere koersen aan het begin van de handel om te kopen, maar bleven overwegend op de vlakte. Na gemengd nieuws over de (wereld)economie leek de handel een adempauze te nemen, maar de koersen slopen in de laatste handelsuren toch omhoog. De automatische bezuinigingen die vanaf vrijdag de Amerikaanse economie treffen, leidden in het geheel niet tot een schrikreactie op de beurzen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,3 procent hoger op 14127,82 punten. De S&P 500 kreeg er 0,5 procent bij tot 1525,20 punten en technologiebeurs Nasdaq eindigde 0,4 procent hoger op 3182,03 punten.

Beleggers maakten zich eerder maandag nog zorgen over de Chinese economie na een tegenvallend cijfer over de Chinese dienstensector. Maar een sterk cijfer over de bedrijvigheid in de regio New York gaf steun aan de handel.

Fed

Ook uitspraken van Janet Yellen, de vicepresident van de Federal Reserve, deden de stemming goed. Yellen benadrukte dat de Fed de economie voorlopig zal blijven stimuleren.

De Dow Jones-index en de S&P 500 zijn sinds begin dit jaar met respectievelijk 7 en 6 procent gestegen en noteren nog maar weinig onder absolute recordstanden. Onzekerheid over de Amerikaanse economie, gevoed door het onvermogen van de overheid om afspraken te maken over bezuinigingen, lijkt beleggers nauwelijks te deren.

Caterpillar

Een van de dalers op maandag was Caterpillar, dat bijna 1 procent inleverde. Detailhandelaren deden het juist goed na een verhoging van de koersdoelen door Deutsche Bank voor onder meer Macy's.

De euro was maandag 1,3020, tegen 1,3010 bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van Amerikaanse olie daalde 0,7 procent tot 90,08 dollar per vat. Brentolie werd 0,3 procent goedkoper op 110,08 dollar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen