ANP25 jan '13 20:47Aangepast op 25 jan '13 22:06

Total haalt personeel uit hoofdstad Nigeria

PARIJS (AFN/RTR) - Het Franse olieconcern Total haalt zijn personeel vanwege het recente gijzelingsdrama in Algerije weg uit de Nigeriaanse hoofdstad Abuja. Dat liet topman Christophe de Margerie vrijdag weten.

Vorige week voerde de terroristische groepering al-Qaeda in de Islamitische Maghreb een aanval uit op een gasveld in het zuidoosten van Algerije. Daarbij kwamen tientallen gijzelaars om het leven. De Margerie gaf eerder deze week nog aan dat de omstandigheden in Algerije volgens hem veilig genoeg zijn om voorlopig door te blijven werken in het Noord-Afrikaanse land. Vrijdag zei hij echter dat Total ook een deel van zijn personeel uit Algerije heeft weggehaald.

De islamitische groepering Ansaru heeft eerder gedreigd met acties tegen Franse doelen in Nigeria vanwege de militaire acties van de Fransen in Mali.

,,We hebben onze mensen uit Abuja, de stad waar de risico's het grootst zijn, verplaatst naar Lagos en Port-Harcourt en als het moet halen we ze terug naar Parijs'', stelde De Margerie. Hij gaf daarbij aan dat het vooral om buitenlandse werknemers gaat. ,,Niet omdat zij meer recht op bescherming hebben dan anderen, maar omdat ze een aantrekkelijker doelwit zijn.''

Gerelateerde artikelen