ANP3 aug '13 07:46

België onderschept stortvloed nepsigaretten

Auteur: ANP Nieuws

BRUSSEL (ANP) - Terwijl de Nederlandse douane vorig jaar fors minder namaakproducten in beslag heeft genomen, hebben Belgische douaniers juist de handen vol aan illegale 'nep'.

ANP
ANP

BRUSSEL (ANP) - Terwijl de Nederlandse douane vorig jaar fors minder namaakproducten in beslag heeft genomen, hebben Belgische douaniers juist de handen vol aan illegale 'nep'. Vooral de clandestiene handel in sigaretten lijkt een hoge vlucht te nemen. In de afgelopen twee jaar werden in België bijna 89 miljoen sigaretten onderschept, meldde de zakenkrant De Tijd zaterdag.

In 2010 bedroeg de gehele 'oogst' slechts 25.500 pakjes sigaretten, maar sindsdien nam het aantal onderscheppingen enorm toe. Topman van de Belgische dienst Douane & Accijnzen Noël Colpin spreekt in De Tijd van ,,een nieuw hoogtepunt in de strijd tegen de namaak''. ,,In Wallonië hebben we een fabriek ontdekt die zelf 25 ton of meer dan 50 miljoen namaaksigaretten maakte, bestemd voor de Britse markt. Hier in België! Dat is ongezien.''

De Nederlandse douane maakte afgelopen week juist melding van een scherpe daling van het aantal in beslag genomen sigaretten. Dat nam af van ruim 1,2 miljoen in 2011 tot 341.000 vorig jaar.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen