ANP14 jan '13 08:24Aangepast op 14 jan '13 08:44

News Corp breidt belang Sky Deutschland uit

BERLIJN (AFN/BLOOMBERG) - News Corp, het mediabedrijf van Rupert Murdoch, heeft zijn belang in Sky Deutschland verhoogd tot 54,5 procent. De uitbreiding van het belang vond plaats via een financieringsconstructie, zo werd maandag bekend.

Sky Deutschland verkoopt voor circa 347 miljoen euro nieuwe aandelen aan een onderdeel van News Corp. Daarnaast geeft News Corp een garantie ter waarde van 300 miljoen euro af voor een nieuw krediet aan de Duitse tak van Sky.

De Duitse tak van Sky biedt verschillende zenders achter de decoder aan. Zo zendt het netwerk de Australian Open, Formule 1-races en de voetbalwedstrijden van de Bundesliga en de Champions League uit. Ook heeftSky een filmpakket in de aanbieding voor haar afnemers.

In november van het vorige jaar keurde de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) de overname van Eredivise Live goed door het Amerikaanse tv-netwerk Fox, onderdeel van News Corp. Daarmee verzekerde het bedrijf zich de komende 13 jaar van de uitzendrechten van de eredivisie.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen