ANP15 mrt '13 03:07

Cruiseschip breekt reis af op Sint Maarten

ANP
ANP

PHILIPSBURG (ANP) - Een groot Amerikaans cruiseschip heeft vanwege technische problemen zijn reis afgebroken op Sint Maarten. De 4.363 passagiers van de Carnival Dream worden per vliegtuig teruggebracht naar de Verenigde Staten, meldde het bedrijf donderdag.

Tijdens een routinecontrole in de haven van Philipsburg begaf de noodgenerator van het ruim 300 meter lange schip het. De cruisemaatschappij durfde het naar eigen zeggen niet aan om zonder werkende noodstroomvoorziening de zee op te gaan.

Opvarenden krijgen een schadevergoeding: ze kunnen drie dagen van de cruise terugbetaald krijgen of in de toekomst opnieuw een cruise maken voor de helft van de prijs. Met de autoriteiten op Sint Maarten is afgesproken dat opvarenden die geen paspoort bij zich hadden zonder problemen op het vliegtuig kunnen stappen.

Een ander schip van hetzelfde bedrijf kwam in februari in grotere problemen: op zee brak brand uit in de machinekamer, waardoor het gevaarte stilviel. Doordat ook pompen waren uitgevallen, overstroomde de riolering.

Gerelateerde artikelen