ANP5 apr '13 14:58

‘Lager begin Wall Street na banencijfer’

EPA
EPA

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York beginnen vrijdag met verliezen. Een teleurstellend banenrapport zet de stemming onder druk. Ook de Europese beurzen zakten verder weg na bekendmaking van het zwakke banencijfer.

Uit cijfers van de Amerikaanse overheid bleek dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in maart met 88.000 banen is toegenomen. De groei viel fors lager uit dan voorzien. Economen hadden vooraf gerekend op een toename met 190.000 banen.

Over februari werd de banengroei wel opwaarts bijgesteld tot 268.000 banen, van een eerder gemeld aantal van 236.000. Ook zakte de Amerikaanse werkloosheid vorige maand licht, tot 7,6 procent. Hier werd een stabilisering op 7,7 procent voorspeld.

Alcoa

Aan het bedrijvenfront zal Alcoa mogelijk in de belangstelling staan. Het Amerikaanse aluminiumconcern geeft maandag traditioneel het startsein voor het kwartaalcijferseizoen.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 1 procent voor de Amerikaanse beurzen. Beleggers op Wall Street wisten zich donderdag op te trekken aan de extra stimuleringsmaatregelen door de Bank of Japan. De winsten liepen echter terug nadat bleek dat de Europese Centrale Bank (ECB) en de Bank of England geen nieuwe stappen namen om de economie aan te jagen. De Dow-Jonesindex sloot uiteindelijk 0,4 procent hoger op 14.606,11 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen