ANP5 mrt '13 17:57Aangepast op 5 mrt '13 18:37

Vermist echtpaar uit Aduard vermoord

ANP
ANP

HOOGKERK (ANP) - Het bejaarde echtpaar uit Aduard dat sinds maandagavond werd vermist, is vermoord. De twee lichamen zijn dinsdag gevonden in het water bij Hoogkerk (Hoendiep). De politie zegt dat beide personen door een misdrijf zijn overleden.

De 70-jarige man en de 68-jarige vrouw hadden hun boot te koop staan en hadden maandag in Hoogkerk een afspraak met een mogelijke koper. Toen het stel niet thuiskwam, gingen bezorgde familieleden op zoek. Ze vonden in Hoogkerk wel hun auto, maar de boot was verdwenen.

De politie en marechaussee, die waren ingeschakeld door de familie, troffen maandagnacht in het Hoendiep in Hoogkerk de boot aan. Het bejaarde stel was echter niet te vinden. De zoektocht werd uitgebreid en dinsdagochtend werd in het Hoendiep, een kanaal tussen Groningen en Hoogkerk, een lichaam gevonden. Het ging om de vrouw. Dinsdagmiddag werd enkele honderden meters verderop ook de man aangetroffen.

De politie onderzoekt de zaak in en rond het Hoendiep met een groot team. Ook de woning van de man en de vrouw is doorzocht op mogelijke sporen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen