ANP2 feb '13 14:50

Politie heeft handen vol aan wegpiraten

ANP
ANP

STADSKANAAL (ANP) - De politie heeft vrijdagnacht de handen vol gehad aan een drietal (27, 29 en 31) uit Delfzijl. De politie haalde de drie en hun auto tot twee keer toe van de weg, nadat ze er met hoge snelheid vandoor waren gescheurd. De tweede keer bleek de bestuurder ook nog eens gedronken te hebben.

De eerste keer dat agenten de mannen in het vizier kregen was rond half drie in Stadskanaal. De 29-jarige bestuurder racete met meer dan 150 kilometer per uur over een weg waar slechts 80 is toegestaan. Na een achtervolging konden agenten het trio laten stoppen en meenemen naar het bureau. De bestuurder mocht daar direct zijn rijbewijs inleveren. Zijn passagiers waren dronken en kregen het 'advies' niet te gaan rijden, aldus de politie.

Even later zagen agenten de auto elders in Stadskanaal opnieuw rijden, terwijl de eerste bestuurder zijn rijbewijs had moeten inleveren en zijn inzittenden gedronken hadden en ook niet mochten rijden. Na opnieuw een achtervolging, waarbij de auto nu 180 kilometer per uur haalde, konden de wegpiraten worden klemgereden. Achter het stuur zat nu een van de eerdere inzittenden. Hij was nog steeds onder invloed en moest ook zijn rijbewijs inleveren. Tegen de bestuurders wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft de auto daarna geparkeerd bij het politiebureau, achter slot en grendel.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen