ANP1 jun '13 07:18

Tornado eist levens in Oklahoma

Auteur: ANP Nieuws

OKLAHOMA CITY (ANP) - Zeker vijf mensen zijn vrijdag om het leven gekomen door tornado's in het Midwesten van de VS,14 anderen raakten gewond.

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

OKLAHOMA CITY (ANP) - Zeker vijf mensen zijn vrijdag om het leven gekomen door tornado's in het Midwesten van de VS,14 anderen raakten gewond. Dat meldde de Amerikaanse nieuwszender NBC News. Onder de doden zijn ook een moeder en haar kind.

Moeder en kind overleden op een snelweg bij El Reno, een voorstad van Oklahoma City, toen hun auto over de kop sloeg. Ook andere voertuigen werden door de tornado omgegooid. In Oklahoma City staan veel straten onder water nadat meerdere wervelstormen door het gebied raasden.

De Amerikaanse weerdienst NWS had eerder die avond een officiële tornadowaarschuwing afgegeven voor het gebied rond Oklahoma City. De weerdienst had het over een 'bijzonder gevaarlijke situatie' en adviseerde mensen zich in veiligheid te brengen. In het gebied ligt ook de voorstad Moore, die 10 dagen geleden zwaar werd getroffen door een tornado. Toen kwamen er 27 mensen om het leven.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen