ANP9 apr '13 07:43Aangepast op 9 apr '13 14:49

SBM en Boskalis op favorietenlijst ING

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - Baggeraar Boskalis is toegevoegd aan de zogenoemde Benelux Favourites List van ING. Ook SBM Offshore krijgt een plek op deze lijst. Het effectenhuis hanteert op beide aandelen koopadviezen.

Bij Boskalis is volgens ING sprake van een succesvolle overname van Dockwise, waarvan verwacht wordt dat deze een sterke operationele bijdrage zal leveren aan de nieuwe Offshore Energy-divisie van het bedrijf.

Op de favorietenlijst stonden verder nog Ahold, AMG, Philips, PostNL en Barco. Naast Boskalis en SBM werden dinsdag Ageas, CSM en Melexis toegevoegd.

Overnamekandidaten

ING zette ook een aantal mogelijke overnamekandidaten op een rij, die nu nog genoteerd zijn op Beursplein 5. Het effectenhuis schat de kans dat Ziggo, Grontmij, Galapagos en CSM worden overgenomen als groot, terwijl een overname van AMG, Brunel, TNT Express en Unit4 als middelgroot tot groot wordt ingeschat.

De kans op een overname van Aperam, Arseus, KPN en TomTom wordt door ING gezien als middelgroot, en die van Wolters Kluwer, Wessanen, Sligro, TenCate, Ordina, Nutreco, Kendrion, Imtech, Heijmans, Beter Bed, BAM, Ballast Nedam, Ahold, Acomo en Aalberts als laag. De mogelijkheid op een overname van Besi, Exact en USG schaalt ING in op ,,laag tot middelgroot''.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen