ANP1 aug '13 09:17

Winst Eni flink gedaald

Auteur: ANP Nieuws

ROME (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse oliemaatschappij Eni heeft in het tweede kwartaal de aangepaste nettowinst met 55 procent zien dalen tot 576 miljoen euro, onder meer door productieverstoringen in Libië en de verliezen bij oliedienstverlener Saipem, waarin Eni 43 procent bezit.

ROME (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse oliemaatschappij Eni heeft in het tweede kwartaal de aangepaste nettowinst met 55 procent zien dalen tot 576 miljoen euro, onder meer door productieverstoringen in Libië en de verliezen bij oliedienstverlener Saipem, waarin Eni 43 procent bezit. Dat maakte Eni donderdag bekend.

Analisten hadden gemiddeld op een winst gerekend van 763,5 miljoen euro. De omzet daalde tot 28,1 miljard euro, van 30,1 miljard euro. Het bedrijf heeft door de onrust in Libië en Nigeria te kampen met productieverstoringen. Saipem gaf begin dit jaar een winstalarm voor de cijfers over 2012 en een teleurstellende vooruitblik voor 2013. Het bedrijf heeft onder meer te kampen met een onderzoek naar corruptie in Algerije.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen