ANP30 jan '13 04:22

Mursi naar Berlijn ondanks crisis in Egypte

ANP
ANP

CAÏRO (ANP) - Ondanks de crisis in zijn eigen land reist de Egyptische president Mohamed Mursi woensdag naar Duitsland voor een officieel bezoek. Op het tweedaagse programma staan ontmoetingen met bondskanselier Angela Merkel en president Joachim Gauck.

Het is zijn eerste bezoek aan de grootste economie van Europa. Eerder bezocht Mursi Italië en was hij bij de Europese Unie in Brussel. In Berlijn stelt men zich in op zware gesprekken. Mursi, die ruim een half jaar geleden aantrad als opvolger van de gevallen dictator Hosni Mubarak, heeft velen teleurgesteld.

In Egypte zijn al wekenlang protesten aan de gang tegen zijn bewind, waarbij tientallen doden vielen en honderden gewonden. In steden langs het Suezkanaal geldt sinds enige tijd de noodtoestand en Mursi's kabinet besloot maandag het leger vergaande bevoegdheden te geven om op te treden tegen burgers.

Mursi heeft ook te maken met een economische crisis in zijn land en de verwachting is dat hij in Duitsland op zoek gaat naar financiële hulp en investeringen.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen