ANP26 jun '13 16:07

Ivanovic en Hewitt uitgeschakeld op Wimbledon

Auteur: ANP Nieuws

LONDEN (ANP) - De Servische Ana Ivanovic, als 12e geplaatst, is al in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld.

EPA
EPA

LONDEN (ANP) - De Servische Ana Ivanovic, als 12e geplaatst, is al in de tweede ronde van Wimbledon uitgeschakeld. De voormalig nummer 1 van de wereld moest in twee sets buigen voor de 19-jarige Eugenie Bouchard uit Canada: 6-3 6-3.

Bouchard speelt pas het tweede grandslamtoernooi uit haar carrière. Eerder dit jaar bereikte ze de tweede ronde op Roland Garros. Ze speelt in de derde ronde tegen de als 19e geplaatste Spaanse Carla Suárez-Navarro.

Ook het mannentoernooi verloor een voormalig wereldranglijstaanvoerder. Lleyton Hewitt, in 2002 kampioen op Wimbledon, ging in vier sets ten onder tegen Dustin Brown: 6-4 6-4 6-7 (3) 6-2. De Duitser van Jamaicaanse komaf moest nog kwalificaties spelen om in het hoofdtoernooi te geraken, hij is de nummer 189 van de wereld.

Brown strijdt voor een plaats in de vierde ronde tegen de Fransman Adrian Mannarino, die zijn Amerikaanse opponent John Isner na twee games zag opgeven. Beide spelers kwamen voor Wimbledon nog nooit voorbij de tweede ronde op een grandslamtoernooi.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen