ANP2 feb '13 18:43Aangepast op 2 feb '13 19:07

Rutten ontbreekt breekt tegen NEC

ARNHEM (ANP) - Trainer Fred Rutten van Vitesse zit zondag niet op de bank bij de wedstrijd tegen NEC. De trainer is nog steeds ziek, zo meldt directeur Erwin Kasakowski tegen Omroep Gelderland. Daarmee werd de officiële lezing van een dag eerder bevestigd.

Rutten vertrok niet met de spelersbus, nadat Vitesse eerder in de week in Emmen in de beker van Ajax verloor. Hij uitte wel kritiek op de clubleiding. Of Rutten nog terugkeert bij Vitesse is onduidelijk. Assistentcoach Stanley Menzo leidde ook zaterdag de training.

Naast Rutten is ook technisch manager Ted van Leeuwen ziek. Hij reed donderdag na de nederlaag in Emmen samen met Rutten terug. Volgens Vitesse hadden de twee voor de wedstrijd al afgesproken dat te doen.

Het is een publiek geheim in Arnhem dat Rutten ontevreden is over de clubleiding, die uit eigenaar Merab Jordania en Kasakowski bestaat. De coach hoopte in de afgelopen transfermaand op drie versterkingen, maar kreeg er niet één. Zelfs de vervroegde komst van Feyenoorder Kelvin Leerdam ging donderdag op het laatste moment niet door.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen