ANP24 jan '13 09:37

SNS Reaal weer onderuit op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - SNS Reaal ging donderdag weer hard onderuit op Beursplein 5. Het aandeel kelderde kort na de openingsbel met meer dan 10 procent en is nu zo'n 69 eurocent waard.

Aandeelhouders vrezen een mogelijke nationalisering van het financiële concern, dat lijdt onder de grote verliezen van zijn vastgoedpoot. Woensdag sloot SNS al 11,7 procent in de min op de beurs.

Het Financieele Dagblad (FD) meldde donderdag dat kredietbeoordelaar Fitch waarschuwt voor zware consequenties als de obligaties van SNS Reaal bij een reddingsactie worden afgestempeld, waar volgens de krant Tweede Kamerleden voor pleiten. ,,Als een belangrijk land in ­Europa de gewone obligaties van een probleembank afstempelt, betekent dat een totale wijziging van hoe wij naar banken kijken'', stelde Bridget Gandy, hoofd kredietbeoordeling Europese banken bij Fitch.

Als Nederland obligaties wel afstempelt, gaat de kredietstatus van alle Europese banken naar beneden. Zij zouden daardoor meer rente moeten betalen over het geld dat ze aantrekken.

Gerelateerde artikelen