ANP7 aug '13 10:18

'Fugro voldoet aan eigen verwachtingen'

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Fugro in de eerste helft van het jaar komen waarschijnlijk overeen met de prognoses die de bodemonderzoeker daarover begin mei gaf.

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De resultaten van Fugro in de eerste helft van het jaar komen waarschijnlijk overeen met de prognoses die de bodemonderzoeker daarover begin mei gaf. Analisten wijken met hun voorspellingen voor de resultaten, die vrijdag voorbeurs worden gepresenteerd, niet ver af van de eerdere uitspraken van Fugro.

De analisten voorzien gemiddeld een omzet van 1,2 miljard euro. Dat zou ruim 10 procent minder zijn dan in de eerste helft van 2012. De nettowinst zakte naar verwachting met een vergelijkbare marge tot 103,2 miljoen euro.

Fugro voorspelde begin mei zelf ook dat de omzet in de eerste helft van het jaar zou uitkomen op ongeveer 1,2 miljard euro, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en sterke wisselkoersbewegingen. Het bedrijf voorspelde een nettowinst van circa 100 miljoen euro en stipte daarbij aan dat de winst op vergelijkbare basis een jaar eerder 90 miljoen euro was. Fugro gaf verder aan dat de orderportefeuille in het eerste kwartaal gezond bleef en verdere versterking liet zien.

Bij Geotechnical en Survey was sprake van solide prestaties, stelde Fugro in mei. Maar bij Subsea hield de zwakte aan. Volgens Fugro bleef de olie- en gasmarkt sterk in de meeste voor het bedrijf relevante segmenten. De infrastructuurmarkt toonde enige verbetering, maar niet in Europa.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen