ANP28 mei '13 14:50

‘Wall Street begint hoger’

NEW YORK (AFN) - In New York, waar beleggers terugkeren na een lang weekeinde, zullen de aandelenbeurzen dinsdag waarschijnlijk hoger beginnen. De Dow-Jonesindex lijkt daarmee voor de twintigste keer op rij winst te boeken op een dinsdag. De stemming wordt gesteund door hogere beurskoersen in Europa en Azië.

Beleggers hopen dat de Amerikaanse huizenprijzen, die voor de opening van de markt bekend worden gemaakt, een verdere stijging laten zien. Ook rekenen economen erop dat het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is gestegen tot het hoogste niveau sinds het najaar van 2012. Het vertrouwenscijfer zal een halfuur na de openingsbel worden vrijgegeven.

Tiffany & Co opende voorbeurs de boeken over het afgelopen kwartaal. De Amerikaanse verkoper van juwelen en andere luxegoederen boekte in het eerste kwartaal meer winst dan analisten hadden verwacht. Tiffany bevestigde daarnaast de winstverwachting voor heel 2013.

Prosensa

Het Nederlandse biotechnologiebedrijf Prosensa wil een notering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq, zo bleek uit een melding bij beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC). De Amerikaanse banken JPMorgan Chase en Citigroup zijn aangetrokken om de beursgang te begeleiden.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,7 en 0,9 procent voor de Amerikaanse beurzen. Wall Street was maandag gesloten vanwege Memorial Day. Vorige week moesten de New Yorkse graadmeters voor het eerst in 5 weken tijd een weekverlies incasseren.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen