ANP3 jun '13 10:33Aangepast op 3 jun '13 16:11

Overleg tussen Mansveld en NS begonnen

Auteur: ANP Nieuws

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) is maandagochtend op haar departement in gesprek gegaan met de directie van de NS over de Fyra.

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - Staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) is maandagochtend op haar departement in gesprek gegaan met de directie van de NS over de Fyra. Ze wilde bij aankomst niet op de uitkomst vooruitlopen.

,,Ik heb geen standpunt op voorhand. Ik wil eerst horen wat de NS te zeggen heeft, daarna zal ik er een mening over vormen'', zei ze. Of er een knoop kan worden doorgehakt, ,,hangt af van wat de NS te melden heeft'', aldus Mansveld.

,,De Fyra is een langlopend dossier en we zijn in de besluitvormingsfase aangekomen. Dat wacht ik nu af'', zei ze.

Meerstadt

Ook NS-topman Bert Meerstadt zei voorafgaand aan het overleg maar weinig. Volgens hem is het nog ,,te vroeg om te zeggen'' dat de stekker uit de Fyra wordt getrokken. ,,Ik ga eerst spreken met de staatssecretaris.''

Meerstadt, die in oktober de NS zal verlaten als president-directeur, zei verder nog dat zijn ,,toewijding was, is en blijft aan de reiziger''. Het gesprek zal dan ook gaan over oplossingen voor de treinreiziger, stelde hij.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen