ANP10 jan '13 20:46

'Megaclaim tegen SNS Reaal'

MURCIA (AFN) - Een projectontwikkelaar heeft bij het hof in de Spaanse stad Murcia een schadeclaim van ruim 408 miljoen euro aangemeld tegen bank-verzekeraar SNS Reaal. Ronald Ras houdt de bank verantwoordelijk voor de teloorgang van zijn golfresort vanwege een eenzijdige opzegging van de financiering daarvan. Dat meldde de NOS donderdag.

De juridische strijd moet nog beginnen en het is dus niet gezegd dat SNS Reaal de claim geheel of gedeeltelijk moet betalen. Het conflict laat zien hoe moeilijk het voor het bedrijf is om zijn vastgoedproblemen op te lossen. De verliezen bij vastgoedtak SNS Property Finance zijn inmiddels opgelopen tot bijna 2 miljard euro en hebben een gat geslagen in de kapitaalpositie van de bank.

Volgens de NOS komt de kwestie op een uiterst ongelukkig moment. SNS zit in de laatste fase van lastige onderhandelingen met de overheid en met andere banken om een oplossing te vinden voor devastgoedproblemen. De kans is groot dat de bank opnieuw staatssteun nodig heeft.

SNS Property Finance wil niets zeggen over deze zaak, behalve dat het geen formele claim of dagvaarding van Ras heeft ontvangen. ,,De heer Ras schermt al sinds november 2012 met een mogelijke claim van 408 miljoen euro", zegt de bank. "Ondanks ons verzoek daartoe komt Ras niet met een onderbouwing van die claim." Daarnaast stelt SNS vast dat het bedrijf nog 130 miljoen euro van Ras krijgt.

Gerelateerde artikelen