ANP8 aug '13 15:19Aangepast op 8 aug '13 15:44

Free Record Shop verder met 120 winkels

Auteur: ANP Nieuws

AMSTERDAM (AFN) - Winkelketen Free Record Shop maakt een doorstart met 120 winkels.

AMSTERDAM (AFN) - Winkelketen Free Record Shop maakt een doorstart met 120 winkels. In Nederland blijven 47 winkels open, in België 70 en in Luxemburg 3. Bij de retailketen in muziek, entertainment en games kunnen 475 medewerkers blijven werken. Dit hebben de nieuwe eigenaren ProCures en voormalig directeur Hans Breukhoven donderdag bekendgemaakt.

Dat betekent dat 60 filialen de deuren definitief moeten sluiten. Free Record Shop werkt momenteel hard aan een gefaseerde ombouw van de nieuwe winkels. De nieuwe topman Roland van Geest hoopt de eerste winkels voor 1 oktober te kunnen openen. Inmiddels kunnen internetbestellingen weer in de winkels worden afgehaald en in de winkel geplaatste bestellingen thuisbezorgd.

Naar verwachting draaien alle filialen eind september weer als vanouds met een volwaardig assortiment muziek, films en games. Free Record Shop zal ook hoofdtelefoons en een beperkt assortiment boeken en giftcards gaan verkopen.

Capelle aan den IJssel

Het personeel van de filialen verhuist mee naar de nieuwe organisatie. Het hoofdkantoor en distributiecentrum blijven in afgeslankte vorm nog enige tijd in Capelle aan den IJssel gevestigd.

Free Record Shop ging in mei failliet. De winkelketen kwam in de problemen door de crisis en de opkomst van de onlineverkoop van muziek en films.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen