ANP9 aug '13 07:48Aangepast op 9 aug '13 10:26

Omzet en winst AND gedaald

Auteur: ANP Nieuws

ROTTERDAM (AFN) - AND International Publishers heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet en winst zien dalen in vergelijking met een jaar eerder.

ANP
ANP

ROTTERDAM (AFN) - AND International Publishers heeft in de eerste helft van dit jaar de omzet en winst zien dalen in vergelijking met een jaar eerder. Dat maakte de ontwikkelaar van digitale kaarten vrijdag bekend.

De omzet kwam uit op 3,2 miljoen euro, tegen 3,4 miljoen euro een jaar geleden. De winst bedroeg 1,8 miljoen euro, tegen 1,9 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. ,,We zijn tevreden over het verloop van de eerste helft van 2013. Wederom weten we ook dit jaar een gezonde omzet en winstgevendheid te continueren'', aldus topman Hugo van der Linde in een toelichting.

AND verwacht voor heel 2013 dat de omzet zal uitkomen op minimaal ruim 4 miljoen euro. In 2012 bedroeg de omzet 4,5 miljoen euro.

Winstgevend

Verder werd gemeld dat het boekjaar 2013 winstgevend zal worden afgesloten, zonder een concrete outlook te geven. De resultaatontwikkeling zal echter afhankelijk zijn van de sterkte van het economisch herstel, de ontwikkelingen in de markt voor navigatie en locatie gebaseerde diensten en de succesvolle implementatie van de nieuwe richting van AND, aldus het bedrijf.

Ook maakte AND bekend dat de gesprekken die werden gevoerd over verregaande samenwerking met een geïnteresseerde partij, die in mei werden bekendgemaakt, zijn gestaakt. Volgens AND bood die samenwerking te weinig toegevoegde waarde aan het toekomstperspectief van het bedrijf.

Geen details

Van der Linde wilde desgevraagd geen details verstrekken over de identiteit van de partij waarmee over samenwerking werd gepraat of over de voorwaarden voor een eventuele samenwerking.

Ook gaf hij aan dat hij heel conservatief is over de winstoutlook en daarom geen concrete verwachting wil uitspreken.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen