ANP2 feb '13 10:33

Team Blanco zet Sanchez op non-actief

Archiefbeeld. EPA
Archiefbeeld. EPA

RIJSWIJK (ANP) - De Spaanse wielrenner Luis-León Sanchez komt voorlopig niet in actie. Zijn werkgever, de Nederlandse ploeg Blanco, heeft Sanchez op non-actief gezet zolang de banden van de renner met de Spaanse dopingarts Eufemiano Fuentes worden onderzocht. Dat meldt de ploeg zaterdag op Twitter.

,,In afwachting van de resultaten van een eigen onderzoek naar Luis-León Sanchez zal Team Blanco hem niet in het wedstrijdschema opnemen'', luidt de korte verklaring. Een week geleden kondigde teambaas Richard Plugge al aan naar aanleiding van mediaberichten over de betrokkenehid van Sanchez bij de praktijken van Fuentes een onderzoek te starten. Vorig jaar moest de renner ook al vragen van zijn bazen beantwoorden nadat zijn naam werd genoemd in het Armstrong-rapport van het Amerikaanse antidopingbureau Usada.

Sanchez (29) is een van de toprenners van de Blanco-ploeg, die de opvolger is van Rabobank. Hij won onder meer twee keer de Clasica San Sebastian en vier etappes in de Ronde van Frankrijk.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen