ANP20 dec '12 04:05

Kamer wil uitleg van Rutte en Weekers

ANP
ANP

DEN HAAG (ANP) - De Tweede Kamer heeft het kerstreces in zicht, maar zal donderdag eerst nog een drukke dag met debatten moeten afwerken. Vooral voor premier Mark Rutte kan het wel eens lastig worden. De Kamer wil hem aan de tand voelen over de zaak rond de afgetreden PvdA-staatssecretaris Co Verdaas.

Cruciale vraag is wat Rutte wist over Verdaas' omstreden declaraties van ritten in zijn privéauto, in de tijd dat Verdaas gedeputeerde was in Gelderland. De premier zegt dat hij daar geen informatie over had toen hij Verdaas sprak over een mogelijke aanstelling als staatssecretaris. Maar een notitie van Gedeputeerde Staten van Gelderland lijkt te suggereren dat Rutte tijdens de formatie wel degelijk op de hoogte was van alle details over de handel en wandel van Verdaas.

De Kamer roept Rutte ook nog samen met VVD-staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) op het matje. Weekers is onder vuur komen te liggen omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan belangenverstrengeling. In de verkiezingscampagne plaatste de toenmalige Roermondse wethouder Jos van Rey langs de A73 een reclamezuil voor zijn partij- en provinciegenoot Weekers.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen