ANP4 mrt '13 15:11

'Licht lagere opening Wall Street’

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York beginnen maandag waarschijnlijk licht lager aan de nieuwe handelsweek. Zwakke cijfers over de Chinese dienstensector en strenger dan verwachte maatregelen door Peking om de stijging van de huizenprijzen in China te beteugelen zorgen voor enige ongerustheid over de wereldwijde economische vooruitzichten.

Beleggers kijken deze week vooral uit naar het officiële Amerikaanse banencijfer dat vrijdag wordt gepubliceerd. Ook blijft de blik gericht op de ontwikkelingen in Washington waar de onderhandelingen over de automatische bezuinigingen vooralsnog niets hebben opgeleverd.

De partijen in het Amerikaanse Congres konden voor de deadline van afgelopen vrijdag geen akkoord sluiten om te voorkomen dat automatisch bezuinigingen van 85 miljard dollar over de komende maanden in de Verenigde Staten in werking treden. De Republikeinse leider John Boehner liet zondag weten dat er ook in het weekeinde geen vooruitgang is geboekt.

De openingsindicatoren wijzen op kleine verliezen van 0,1 procent voor de Amerikaanse beurzen. Vrijdag schoven Amerikaanse beleggers de zorgen over de begrotingsperikelen even aan de kant en vestigden ze hun aandacht op meevallende cijfers over de Amerikaanse economie. De Dow Jones-index sloot 0,3 procent hoger op 14.089,66 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen