ANP3 apr '13 08:18

Nikkei eindigt fors hoger

TOKIO (AFN) - De aandelenbeurs in Tokio is woensdag fors hoger geëindigd. Na 2 verliesdagen op rij gingen beleggers op zoek naar koopjes. De stemming werd gesteund door de verwachting dat de Bank of Japan donderdag het monetaire beleid verder zal versoepelen. De Nikkei eindigde 3 procent hoger op 12.362,20 punten. In de 2 voorgaande handelssessies verloor de Japanse beurs meer dan 3 procent.

De Japanse automakers stonden in de belangstelling na sterke Amerikaanse autoverkopen in maart. Toyota en Honda stegen respectievelijk 3,8 en 4,6 procent. Fast Retailing maakte een koerssprong van bijna 14 procent nadat zijn Japanse kledingketen Uniqlo de omzet in maart met meer dan 23 procent zag toenemen. Ook in de sterk gestegen Japanse financiële sector werden opnieuw winsten geboekt. Mitsubishi UFJ Financial Group en Sumitomo Mitsui Financial Group wonnen 0,7 en 0,5 procent.

De andere effectenbeurzen in het Verre Oosten gingen woensdag licht omlaag. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde 0,1 procent lager in de middaghandel. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,6 procent in de min en de Kospi in Seoul zakte 0,2 procent.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen