ANP14 feb '13 15:04

'Wall Street begint met verlies’

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York beginnen donderdag waarschijnlijk met kleine verliezen. De Amerikaanse beurzen lijken daarmee Europa te volgen, waar tegenvallende economische cijfers zorgen voor een negatieve stemming.

Aan het overnamefront werd bekendgemaakt dat Berkshire Hathaway, de houdstermaatschappij van superinvesteerder Warren Buffett, samen met durfkapitalist 3G de Amerikaanse ketchupmaker H.J. Heinz overneemt voor 28 miljard dollar (21 miljard euro). Het is de grootste overname in de levensmiddelenindustrie ooit.

Ook kondigden US Airways en American Airlines aan te gaan fuseren. Met de beoogde samensmelting, waaruit 's werelds grootste luchtvaartconcern zal ontstaan, is 11 miljard dollar (8,3 miljard euro) gemoeid.

PepsiCo

Beleggers verwerken daarnaast de resultaten van toonaangevende bedrijven als PepsiCo, General Motors, Applied Materials en Cisco Systems.

Op macro-economisch vlak bleek dat het aantal uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten vorige week is uitgekomen op 341.000. Economen hadden gerekend op 360.000 aanvragen.

De openingsindicatoren wijzen op verliezen van 0,2 procent voor de Amerikaanse beurzen. Woensdag eindigden de aandelenbeurzen in New York gemengd. Na de sterke koersstijgingen van de afgelopen weken deden beleggers het even rustig aan. De markt hikt al een tijdje aan tegen een neerwaartse correctie. De Dow-Jonesindex verloor 0,3 procent tot 13.982,91 punten.

Gerelateerde artikelen