ANP9 apr '13 15:01

'Licht hoger begin Wall Street’

NEW YORK (ANP) - De beurzen in New York beginnen dinsdag waarschijnlijk licht hoger. Beleggers verwerken de gemengde kwartaalresultaten van Alcoa en een stevige daling van de inflatie in China.

Het Amerikaanse aluminiumconcern Alcoa luidde maandag na de slotbel traditioneel het cijferseizoen in. Het bedrijf boekte in het eerste kwartaal meer winst dan verwacht dankzij een stijgende vraag van Amerikaanse autobouwers. De omzet viel echter lager uit dan analisten hadden voorzien.

Ook J.C. Penney zal in de belangstelling staan. Het aandeel van de geplaagde warenhuisketen schoot maandag in de nabeurshandel flink omhoog na de aankondiging van het vertrek van bestuursvoorzitter Ron Johnson. Het aandeel dook echter snel weer omlaag nadat bleek dat Johnson wordt vervangen door zijn voorganger Mike Ullman.

De openingsindicatoren wijzen op winsten tussen 0,1 en 0,3 procent voor de Amerikaanse beurzen. De effectenbeurzen in New York sloten maandag na een wat zwak begin van de handel toch met winsten. Beleggers deden het grotendeels kalm aan in afwachting van het begin van het kwartaalcijferseizoen. De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent hoger op 14.613,48 punten.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen