ANP9 mrt '13 02:22Aangepast op 9 mrt '13 04:18

'Ruud Lubbers lichtgewond door ongeval'

ANP
ANP

ROTTERDAM (ANP) - Oud-premier Ruud Lubbers (73) is vrijdagavond lichtgewond geraakt door een auto-ongeluk in Rotterdam. Dat meldt De Telegraaf op de website.

Volgens De Telegraaf raakte de minister van Staat vermoedelijk de macht over het stuur kwijt toen hij een betonnen middenberm raakte. De auto begon te slingeren en raakte op zijn kant.

Lubbers zou ter controle naar het ziekenhuis zijn gebracht, maar mocht volgens De Telegraaf snel weer naar huis. Hij had niet gedronken, aldus de krant.

De politie Rotterdam wil tegenover het ANP alleen bevestigen dat er vrijdagavond rond 22.00 uur een ongeluk op de Boezemlaan in Rotterdam is gebeurd waarbij een 73-jarige Rotterdammer lichtgewond is geraakt. ,,Wij maken nooit namen van slachtoffers bekend'', aldus een woordvoerder.

Lubbers bezocht eerder op de avond een CDA-bijeenkomst in Den Helder, waar ook fractieleider Sybrand Buma aanwezig was.

Brokken

Volgens De Telegraaf is het niet de eerste keer dat de CDA-prominent brokken maakt. In 2011 ramde hij nog de muur van een advocatenkantoor met dezelfde auto, aldus de krant.

Lubbers was van 1982 tot 1994 minister-president van Nederland maar is nog altijd betrokken bij de politiek. In 2010 was hij als informateur betrokken bij de vorming van het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV. Later uitte Lubbers kritiek op die samenwerking.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen