ANP30 jan '13 18:37

Nieuwe topman voor Unibail-Rodamco

PARIJS (AFN) - Vastgoedbedrijf Unibail-Rodamco krijgt een nieuwe topman. Bestuursvoorzitter Guillaume Poitrinal wordt per 25 april opgevolgd door Christophe Cuvillier, die nu nog operationeel directeur is. Dat maakte het Frans-Nederlandse bedrijf woensdag bekend.

,,Het is het juiste moment om de teugels door te geven'', aldus Poitrinal. Het is volgens de topman steeds de bedoeling geweest dat Cuvillier, die 2 jaar geleden bij het bedrijf in dienst kwam, hem op termijn op zou volgen. ,,Zijn uitstekende werk als operationeel directeur gaf mij de tijd om het pad te effenen voor zijn benoeming'', aldus de scheidende bestuursvoorzitter.

Unibail-Rodamco maakte ook de resultaten over 2012 bekend. Het bedrijf zag vorig jaar de nettohuuropbrengsten met 4,4 procent stijgen tot 1,318 miljard euro. De huuromzet bij de winkelcentra steeg met 6,1 procent tot 1,044 miljard euro. De conferentie- en expositiecentra brachten met 101 miljoen euro 7,7 procent meer in het laatje dan een jaar eerder. Alleen bij de kantoren was sprake van een daling, met 6,5 procent tot 173 miljoen euro.

Vergelijkbaar nettoresultaat

Het vergelijkbare nettoresultaat kwam uit op 886 miljoen euro, een stijging van 7,2 procent ten opzichte van 2011. Het resultaat per aandeel bedroeg 9,60 euro, tegen 9 euro een jaar eerder. De totale waarde van de vastgoedportefeuille bedroeg eind 2012 29,29 miljard euro. Een jaar eerder was dat nog 25,92 miljard euro.

Unibail-Rodamco stelt voor zijn aandeelhouders over 2012 een dividend van 8,40 euro per aandeel uit te keren, 5 procent meer dan over het voorgaande jaar. Het bedrijf ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. ,,Unibail-Rodamco verwacht in de toekomst sterke winstgroei af te leveren'', aldus vertrekkend topman Poitrinal.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen