ANP21 mei '13 14:55

'Vlakke opening Wall Street’

EPA
EPA

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting nagenoeg vlak. Beleggers wachten op de verklaring die de Amerikaanse centralebankpresident Ben Bernanke woensdag zal afgegeven voor het economische comité van het Congres.

Het aandeel Home Depot noteert flink hoger in de voorbeurshandel. De grootste doe-het-zelfketen van de VS heeft in het eerste kwartaal van dit jaar geprofiteerd van een opleving van de Amerikaanse huizenmarkt. De nettowinst steeg met 18 procent tot 1,2 miljard dollar, ofwel 83 cent per aandeel. Dat was meer dan analisten hadden verwacht. Ook schroefde het concern zijn winstverwachting voor het gehele jaar op.

JPMorgan Chase zal ook in de schijnwerpers staan. De aandeelhouders van de Amerikaanse banken stemmen dinsdag over de dubbelrol van Jamie Dimon als voorzitter en CEO. De socialenetwerksite Facebook viert daarnaast dinsdag een feestje. Het is precies een jaar geleden dat Facebook naar de beurs ging.

De aandelenmarkten in New York sloten maandag licht in de min. De breed samengestelde S&P 500 en de Dow-Jonesindex tikten eerder in de handel nog nieuwe recordniveaus aan. De Dow-Jonesindex eindigde uiteindelijk 0,1 procent lager op 15.335,28 punten. De S&P 500 zakte 0,1 procent tot 1666,29 punten.

Gerelateerde artikelen