ANP30 mei '13 13:15

'70 miljoen voor onderdeel Grontmij'

ANP
ANP

AMSTERDAM (AFN) - De verkoop van de Franse Monitoring & Testing-activiteiten van Grontmij levert het bedrijf waarschijnlijk 70 miljoen euro op. Analisten van Rabobank verlaagden donderdag hun eerdere prognose hiervoor, die stond eerder op 100 miljoen euro.

Volgens Rabo is de verwachting onder meer omlaag gegaan door de verslechterde omstandigheden in Frankrijk en de zwakke cijfers over het eerste kwartaal. ,,Dit heeft een betekenisvolle impact op de waardering'', aldus het effectenhuis.

Grontmij meldde begin mei dat de aangekondigde desinvestering van de Franse activiteiten volgens planning verloopt. Topman Michiel Jaski zei dat een aantal partijen een niet bindend bod heeft gedaan en dat een geselecteerde groep partijen toegang heeft gekregen tot de data van de activiteiten. ,,We zijn een flink eind opgeschoten en maken goede vooruitgang'', aldus de bestuursvoorzitter destijds.

Rabo hanteert een hold-advies op het aandeel Grontmij, dat donderdag omstreeks 13.05 uur 0,3 procent hoger staat op 3,35 euro.


Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen